AMB 2018

18 t/m 22 september in Stuttgart

Ook dit jaar zijn onze partners weer vertegenwoordigd tijdens de AMB vakbeurs. Zij presenteren daar hun nieuwste ontwikkelingen. Breng gerust een bezoek aan hun stand.

Spinner

Spinner presenteert tijdens de AMB hun nieuwe generatie ultraprecisie draaibanken. Een uniek concept waarbij een universele draai- en freesmachine wordt gecombineerd met microfinishing in één machine. De serie biedt configuratiemogelijkheden met een uiterst nauwkeurige lineaire gereedschapsconfiguratie, een optionele Y-as revolver, een B-as met freeskop en ook een subspil. Voorbewerken tot 5-assig draaien en frezen is mogelijk in combinatie met ultraprecisiebewerking.

Bezoek Spinner: stand 4A31, hal 4


Matec

Dit jaar presenteren Matec en Monforts Werkzeugmaschinen zich gezamenlijk als ‘Anderson Group’ op de AMB vakbeurs.

Matec toont de nieuwe HV1330 met een Y-as bereik van 1330 mm, uitgerust met de eveneens nieuw ontwikkelde traploos en simultane universele freeskop. De HV1330 maakt deel uit van het nieuwe ‘Fahrständer’ concept, waarbij de kolom en tafel gescheiden zijn. Op deze manier kan bij grote bereiken tóch de nauwkeurigheid gewaarborgd blijven. De kolom staat op een tussenplaat die over de geleidingen beweegt. Doordat het zwaartepunt vlak boven deze geleidingen ligt, is de stabiliteit zeer hoog.

Matec werkt op dit moment aan de ontwikkeling van een HV1630 met een Y-as van 1630 mm.

Bezoek Anderson Group: stand 9D50, hal 9


SHW Werkzeugmaschinen

SHW Werzeugmaschinen is dit jaar aanwezig met een stand van ruim 200m². Tijdens de AMB presenteren zij hun compacte SHW UniSpeed 2000. De universele, compacte bewerkingscentra van de UniSpeed-serie combineren dynamiek en hoog vermogen voor draai- en freesbewerkingen. De machines zijn uitgerust met een automatische, universele freeskop in orthogonaal uitvoering. Deze kop biedt in de standaard uitvoering tot 64.800 programmeerbare kopposities.

Bezoek SHW Werkzeugmaschinen: stand B31, hal 9