Fabrikanten

 

Matec is gevestigd in Köngen, vlakbij Stuttgart, en bouwt hoogwaardige CNC bewerkingsmachines volgens het travelling Column principe. Door het stilstaande bed en de bewegende kolom zijn deze machines bij uitstek geschikt voor pendelbewerkingen. Alle machines kunnen uitgerust worden met een zwenkkop en geïntegreerde rondtafel voor 3-,4- en 5-assige bewerkingen.

 

DMT-Kern is een traditionele Duitse machinebouwer gevestigd in Lörrach, vlakbij de Zwitserse grens nabij Basel. DMT is volledig gespecialiseerd in het bouwen van vlakbed draaimachines met een draaidiameter van 280 tot 1100 mm en met 6000 mm centerlengte. DMT heeft vakmanschap hoog in het vaandel staan. Bed en geleidingen worden met de hand geschraapt en op elkaar afgestemd. DMT machines hebben een zeer goede reputatie en staan bekend als stabiel en nauwkeurig. Getuige de vele honderden referenties in binnen en buitenland.

 


Spinner is gevestigd in Sauerlach, vlakbij München. Het bedrijf is opgericht in 1947 is een familiebedrijf dat momenteel gerund wordt door de drie broers Spinner. Momenteel worden bij Spinner door ca. 600 medewerkers meer dan 1200 machines per jaar gebouwd. Hiermee behoort Spinner tot de grotere Duitse machinebouwers. Van oudsher bekend door hun ultra-precisie draaibanken bouwt men sinds halverwege de jaren ’90 ook verticale bewerkingscentra en sinds begin deze eeuw ook 5-assige en horizontale bewerkingscentra. Tegenwoordig biedt Spinner een compleet programma van CNC gestuurde draai- en freesmachines voor de meest uiteenlopende toepassingen.