Automatisering

Hieronder vindt U enkele voorbeelden van automatiseringsprojecten die wij hebben uitgevoerd.

Spinner U5-630 met robotbelading

Bij VDL Staalservice in Weert hebben wij deze Spinner U5-630 geleverd en gekoppeld met een FANUC Robot van Robojob. De robot laadt producten vanaf standaard europallets rechtstreeks in de machineklem van de 5-assige Spinner machine.

Voor maximale flexibiliteit kan de robot wisselen tussen een mechanische, magnetische én pneumatische grijper. De machine wordt vanaf de zijkant geladen waardoor de voorzijde altijd vrij toegankelijk blijft.

Spinner TC600 met automatisering

Voor een fabrikant van ventilatoren uit Noord-Limburg hebben wij een Spinner TC 600 uitgerust met een FANUC robot. De installatie is in staat om volautomatisch rotoren van verschillende afmetingen te verwerken. Hiervoor is de robot van een barcodescanner en een lasermeetstation voorzien. De installatie kan met deze uitrusting tot wel 8 uur lang manloos produceren.

Matec 50HV met automatisering

Voor VDL-ETG uit Almelo hebben wij 2 Matec 50HV machines uitgerust met een een palletmagazijn van 9 pallets met een maximale afmeting van 800 x 800mm en een maximaal gewicht van 1.500 kg. Daarnaast is elke machine voorzien van een extra gereedschapsmagazijn voor 240 gereedschappen. Het totale aantal beschikbare gereedschapsplaatsen komt daarmee op 300 stuks met HSK 100 opname.