Limas toont met 7 partners automatisering van A tot Z

Limas toont met 7 partners automatisering van A tot Z 29-04-2024

Limas toont met 7 partners automatisering van A tot Z

Automatisering en procesbewaking. Dat is het thema van de open dagen die Limas CNC Machinery eind mei organiseert. Vanaf werkvoorbereiding tot proces- en kwaliteitscontrole kunnen bedrijven automatiseren.

Waarom werkvoorbereiding automatiseren?
De wisselende vraag van klanten en het gebrek aan goed geschoolde vakmensen zal steeds meer verspanende bedrijven dwingen om méér te doen dan alleen een robot aan een CNC-machine te plaatsen. De eerste stap die bedrijven kunnen zetten, is zoveel mogelijk extern automatisch programmeren en het programma verifiëren op basis van de NC-code, dus voordat de spindel gaat draaien. Tijdens de open dagen neemt ATS Edge IT dit deel voor z’n rekening met een demonstratie van wat mogelijk is in Edgecam en met Vericut. Beide Hexagon programma’s kunnen in de werkvoorbereiding al de nodige machine-uren besparen en het werk deels automatiseren.

Zes robotsystemen uit de CubeBox reeks
Limas demonstreert vervolgens het voorinstellen met de voorinstelsystemen van EZset, een merk van Zoller. De machineleverancier demonstreert daarnaast zes verschillende automatiseringssystemen uit het CubeBox programma, variërend van de CubeBox DR mini tot en met Pallet pool. Schunk, dat onlangs nog de Hermes award won met de AI-gestuurde gripper 2D Grasping Kit, neemt het hoofdstuk grijpers voor de robotsystemen en opspansystemen voor zijn rekening. Fanuc laat de bezoekers met de cobotdemo zelf ervaren hoe gemakkelijk via teachen een cobot geprogrammeerd kan worden.

Belang van in-procesmeten
Automatisering houdt dan niet op. Juist in de onbemande productie is proceszekerheid essentieel. Renishaw laat tijdens de open dagen zien wat er mogelijk is met in-proces meten. “Hier valt in het algemeen bij bedrijven nog veel winst te halen”, zei Rob Reuter van Renishaw Benelux hierover in de laatste editie van Solutions Magazine. Met in-proces meten voorkomt men onnodige afkeur doordat het proces buiten toleranties komt. Inspection Plus en Set & Inspect van Renishaw zijn eigenlijk onmisbare hulpmiddelen wanneer men onbemand gaat verspanen.

Slim omgaan met data
Heidenhain en UTTec demonstreren bij Limas wat je allemaal met data kunt doen om zowel het proces te bewaken als te optimaliseren. UTTec laat de toolmonitoring oplossing zien evenals crash monitoring. Heidenhain toont niet alleen de meest recente TNC7 besturing maar eveneens wat met Statemonitor mogelijk is. Paul Venema van Heidenhain Nederland demonstreerde dit onlangs nog tijdens de Guided Tour Productieautomatisering op de TechniShow. De data die Statemonitor visueel zichtbaar maakt in het dashboard geven verspaners inzicht in waar de verbeterpunten met het meeste potentieel zitten.

De Automatiseringsdagen bij Limas CNC Machinery vinden op 29 en 30 mei plaats, telkens van 10.00 – 17.00 uur in Neer.

Benieuwd geworden? Meld U aan via het contact formulier op onze website! Bron: https://www.made-in-europe.nu/2024/04/limas-toont-met-7-partners-automatisering-van-a-tot-z/