Doorstart SHW

Doorstart SHW 29-11-2018

Doorstart SHW

Nadat SHW Werkzeugmaschinen eerder dit jaar uitstel van betaling aanvroeg, hebben zij onlangs aangekondigd dat een doorstart definitief is. Medio september werd, tijdens de start van de AMB, bekend dat het bedrijf is overgenomen door SFO Gruppe uit München.

SFO is in handen van een Duitse familie die veel geld heeft verdiend in de textielbranche en nu investeert in MKB-bedrijven. SFO heeft ook in Nederland een aantal grote partijen in eigendom, onder andere een groot onderhoudsbedrijf op Schiphol: Nayak Aircraft Services.

SHW is in de markt voor werktuigmachines goed ingevoerd en is een belangrijke partner voor bekende namen in sectoren zoals de automobielindustrie, bouw- en landbouwmachines, transport en ook motoren. Eerder berichtten we over de aanvraag voor uitstel van betaling door SHW Werkzeugmaschinen. Limas vertegenwoordigt het merk sinds begin dit jaar.

Het bedrijf is nu niet meer afhankelijk van banken. Er is genoeg eigen kapitaal. Dat betekent voor ons dat we weer gas kunnen geven met SHW.