Nieuwe powerserie van Matec

Nieuwe powerserie van Matec 02-04-2019

Nieuwe powerserie van Matec

Levering van een machine voor volumeverspaning aan een grote Duitse lucht- en ruimtevaart toeleverancier door Matec.

Matec introduceert met de nieuwe powerserie een nieuwe generatie verticale kolomfreesmachines op een modulair platform dat specifiek is ontwikkeld voor de lucht- en ruimtevaart. De nieuwe powerserie is stabiel, nauwkeurig en hoog dynamisch. Leverbaar met een X-as tot 8300 mm, een Y-as tot 1630 mm en een Z-as tot 1850 mm.

Doorontwikkeling
Moderne gereedschappen bieden tegenwoordig mogelijkheden die tot nu toe slechts enkele machinebouwers in de praktijk hebben kunnen brengen. Het toenemende gebruik van high-tech materialen versterkt de wens van gebruikers voor efficiëntere bewerkingscentra. Matec speelt hier met de nieuwe powerserie op in.

Perfecte oppervlakken vanaf de eerste snede, hogere snijprestaties, een langere standtijd en een hogere nauwkeurigheid. Door consistente doorontwikkeling en naleving van de ontwerpparameters in de gehele machine kunnen de hoge eisen die we aan een machine stellen worden waargemaakt. Constructieve verfijning in de machineonderdelen, overdimensionering van bepaalde samenstellingen en optimale krachtenverdeling van de asaandrijving zijn slechts enkele kenmerken. Wetenschappelijke studies bewijzen dat het werk.

Specificaties Matec HV-930 lucht- en ruimtevaart


Spindel:

30.000 RPM – 120 kW – S1

Verspaningsvolume

9.000 cm3/min in luchtvaartlegering

Snijwaarden

Vlakfrees Ø 50 mm.
Snedediepte (AP): 12 mm.
Snedebreedte (AE): 50 mm.
Voeding: 15 m/min.

Om deze snijwaarden te bereiken is het gehele machineconcept opnieuw ontworpen en doorgerekend incl. een nieuwe gepatenteerde B-as.